Пиронкова започна с победа в Хобарт



07-01-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова стартира сезона с успех. Тя се наложи с 6:3, 6:4 над румънката Ирина-Камелия Бегу за един час и 14 минути игра на турнира в Хобарт, Австралия, който е от категория „Интернешънъл”.

Пиронкова игра отлично и проби подаването на съперничката за 3:1 гейма. До края на сета нямаше нов брейк, след като Цвети отрази четири възможности на 53-ата в света Бегу.

Във втората част 25-годишната пловдивчанка продължи да доминира и дръпна с два пробива. Тогава румънката се събуди и успя да върне единия. При 5:4 гейма Цветана сервираше за място на осминафиналите и успя да затвори мача, въпреки че трябваше да отрази точки за пробив.

Българката завърши с 4 аса и 3 двойни грешки, както и спечели 56 процента от точките, разиграни при неин първи сервис. Цвети си осигури 30 точки за световната ранглиста, където се изкачи с три места и е вече №39. Въпреки твърдението на АТР финалистът от Бризбън Григор Димитров е 41-и в класацията, а не 39-и.

За достигане до четвъртфинал на остров Тасмания Пиронкова ще трябва да елиминира и победителката от предстоящия двубой между Клара Закопалова (Чехия) и Тимеа Бабош (Унгария).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини