Димитров на четвъртфинал след успех над Раонич



03-01-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров отстрани втория поставен Милош Раонич, за да се класира за първия си четвъртфинал за годината на турнира в Бризбън, Австралия, който е от категория „АТР 250”. В него го очаква Юрген Мелцер.Димитров и Кеи Нишикори стигнаха и полуфинал на двойки също днес.

Гришо победи с 6:3, 6:4 родения в Подгорица канадец след малко повече от един час игра. 21-годишният национал постигна по един пробив във всеки сет, а също така отрази и двете възможности на Раонич за брейк в мача.

Димитров проби за 4:2 в първата част и за 5:4 във втората, за да узакони превъзходството си срещу 13-ия в света съперник. Хасковлията завърши мача с уникалните 100 процента спечелени точки при разигран първи сервис – 26 от 26. Освен това той наниза 10 аса срещу 4 за Раонич.

За достигането си до четвъртфинал Григор взема 45 точки за световната ранглиста, където е №48 сега, което означава, че в понеделник ще запише ново рекордно класиране. Освен това той си осигури и 12 810 долара от наградния фонд.

За достигане на четвърти полуфинал в кариерата Димитров ще трябва да преодолее и поставения под №7 в схемата Юрген Мелцер (Австрия), който победи Давид Гофен (Белгия)с 6:4, 7:6(4). Българинът е спечелил единствения си двубой с 29-ия в света левичар от Виена. Това стана миналата есен на мастърс турнира в Париж в зала, когато българинът победи достигалия до №8 в ранглистата Мелцер със 7:6, 6:2.

Гришо и Кеи Нишикори се класираха на полуфинал на двойки. Българо-японският дует победи австралийците Джон Пиърс и Джон-Патрик Смит със 7:6(6), 7:5. Димитров и Нишикори пробиха в последния гейм на мача, като поведоха с 40:0 и реализираха втората си възможност.Следващите им съперници са Марсело Мелу от Бразилия и Томи РОбредо от Испания.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини