Пиронкова: Беше вълнуващо да играя у дома



19-12-2012 00:00 | Станко Димов
Родната прима Цветана Пиронкова влезе в рубриката на официалния сайт на WTA QUOTABLE QUOTES, в която прави коментар на сезона. Припомня се, че най-силната българска тенисистка е записала още една успешна година и отново е завършила в Топ 50. Тя достигна полуфинал в заключителния Qatar Airways Tournament of Champions и се класира за три четвъртфинала в турнири. Ето какво каза Цвети:

За финиширането в Топ 50 за четвърти път в последните 5 години…
„Беше много драматична година за мен. Като цяло съм щастлива от постиженията ми. Имах по-постоянни резултати този сезон, в сравнение с предишните, което беше една от моите цели. Връхна точка беше достигането до четвърти кръг на US Open и до полуфинал на „Хопман къп” заедно с Григор Димитров – това беше много вълнуващо изживяване. Разбира се, съзнавам, че имам още много неща, върху които да работя.”

За провеждането на турнир на WTA в България…
„О, това беше изключително преживяване за мен. Беше невероятно вдъхновяващо да играя пред домашна публика в състезание на такова високо ниво, но също така беше голяма отговорност. Но зрителите не подкрепяха само мен, а и всички останали тенисистки! Чувството да имаш домашен турнир е страхотно. Това беше нещо ново за мен”

„София беше добър домакин, организацията на Турнира на шампионките беше перфектна и искам да благодаря на Българската федерация по тенис, че ми даде възможност да участвам в състезанието. Също така благодаря на Qatar Airways и на всички останали спонсори, които помогнаха това да се случи. Ние също така имахме пълната подкрепа на българското правителство и лично на премиера Бойко Борисов, което беше ключово за успеха на турнира.

За това дали е имала продължителна почивка след края на сезона…
„О, да! Имах две седмици почивка. В тях не правих нищо специално. Просто исках да си бъда у дома, да ям вкъщи, да си спя в моето легло, да излизам с приятели. Изобщо тези неща, които нормално нямам шанс да върша”

За тренировките за 2013 година…
„В момента тренирам наистина здраво! Аз съм си в Пловдив, където обикновено се готвя. Работя за подобряването на всичко, но най-вече на физическата ми форма, за да бъде моето тяло готово за новия сезон”

За целите си за новия сезон…
„Да спечеля турнир от календара на WTA би било прекрасен старт!”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини