Федерер с турне в Южна Америка



04-12-2012 00:00 | Станко Димов
Счупилият почти всички рекорди в тениса Роджър Федерер започва серия демонстративни мачове в Южна Америка тази седмица. Турнето е под егидата на един от спонсорите на швейцарския ас - Gillette, и ще премине през Бразилия, Аржентина и Колумбия.

Любопитен факт е, че като професионален тенисист Федерер никога не е играл на този континент. Според сайта Bleacher Report 31-годишният баща на близначки ще прибере 2 милиона долара за участието си в тура.

"За мен е страхотно, че ще видя нови места и ще играя пред публика, каквато не съм виждал преди. Ще бъде чудесно. Написах си домашното, като научих много интересни неща за градовете и държавите, където ще бъда", разказа Роджър.

Първият двубой на Федерер е на 6 декември в Сао Пауло, Бразилия, когато ще се изправи срещу местния любимец Томас Белучи. На 8 декември, пак там, швейцарецът играе срещу Жо-Вилфред Цонга, а преди тях на корта ще се появят Мария Шарапова и Каролине Вожняцки. В последния си двубой в Сао Пауло Роджър играе с Давид Ферер на 9 декември.

На 12 декември в Буенос Айрес, Аржентина, е очакваната с интерес среща между Федерер и Хуан Мартин дел Потро. На следващия ден двамата ще повторят шоуто. На 15 декември в Богота, Колумбия, е заключителната изява на Роджър. Тя ще е срещу Цонга.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини