Томова продължава в Анталия



28-11-2012 00:00 | Станко Димов
Продължава отличното представяне на Виктория Томова на турнира на ITF в Анталия, Турция, който е с награден фонд 10 000 долара.

Българката преодоля Наталия Костич от Сърбия със 7:5, 5:7, 6:2 и вече е на четвъртфинал. Така 17-годишната Томова си осигури четири точки за световната ранглиста, където в момента е на рекордното за нея 546-о място.

„Доволна съм от успеха. Можех да спечеля срещата и в два сета, защото водех с 5:4 във втората част. Костич игра добре, но в третия сет бях по-концентрираната и спечелих”, разказа софиянката пред официалния сайт на БФТ.

За да достигне до полуфинал, както миналата седмица, Виктория ще трябва да преодолее седмата поставена София Квацбая от Грузия.

На турнира "Еди Хер" във Флорида Виктория Бърдарова записа победа на старта на големия международен турнир „Еди Хер” в Брадънтън, щата Флорида. Във възрастовата категория „до 14 години” пловдивчанката се наложи над Катя Табачник от Съединените щати със 7:5, 6:1.

На 1/16-финалите Бърдарова отново ще играе срещу американка. Това е Хана Чанг.

При 18-годишните Джулия Терзийска преодоля квалификациите. В първия кръг на основната схема тя остъпи на представителката на домакините Джейми Льоб с 5:7, 3:6.

Държавната шампионка Габриел Каратанчева отпадна при 12-годишните. Тя загуби от Ванеса Лангес (Германия) след 7:6(4), 0:6, 1:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини