Димитров благодари на Муратоглу



27-11-2012 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров изрази своята признателност към аказемията на Патрик Муратоглу в Париж, която напусна преди броени дни.

„Бих искал да благодаря на Патрик и на всички от тенис академия „Муратоглу” за тяхната подкрепа! Академията беше моят дом в продължение на много години и ми помогна да израсна както като състезател, така и като човек. Ще ми липсват всички от нея. Завинаги ще останат на специално място в сърцето ми годините, прекарани там. Благодаряна теб Патрик и на отбора!”, написа прочувствено 21-годишният Димитров на страницата си във Фейсбук.

Както е известно Гришо вече е част от шведската тенис академия Good To Great, който е със седалище в Брома. Бившият голям състезател на двойки Микаел Тилстрьом е треньор на първата ни ракета. В Париж хасковлията имаше за наставници сънародникът на Тилстрьом Петер Лундгрен, австралиецът Питър Макнамара и самият Муратоглу.

В шведската академия освен Тилстрьом са още Никлас Култи, Магнус Норман и бившата партньорка на Маги Малеева на двойки Оса Свенсон. Най-известното име, което е сега при шведите, е това на Юхана Ларшон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини