Лора Робсън е новачката на годината



27-11-2012 00:00 | Станко Димов
Британската тенисистка Лора Робсън беше определена за новак на годината от WTA. Това е втората награда, която Асоциацията обявява след тази за завръщане на сезона, която отива при Ярослава Шведова, представяща в момента Казахстан.

Робсън си спечели слава още когато през 2008-а взе титлата на Wimbledon при девойките, когато бе едва 14-годишна. Родената в Мелбърн на 21 януари 1994 г. Лора направи отличен сезон и записа силни мачове срещу най-добрите тенисистки в света. Тя стана първата британка на финал от 22 години, след като стигна до мача за титлата в Гунаджоу, Китай. Там тя отстъпи на Сие Су-Уей. Освен това тийнейджърката, която живее в Лондон стигна полуфинал в Палермо и осминафинал на US Open.

Всичко това позволи на левичарката да завърши под №53 в световната ранглиста. Освен това заедно с Анди Мъри Робсън спечели сребърен олимпийски медал за Великобритания от игрите в Лондон при смесените двойки.

„За мен е огромна чест да получа наградата за новодошла на годината. Като погледна листата на предишните лауреатки на този приз, виждам, че в него са част от моите идоли в тениса. Иска ми се и аз да постигна техните успехи. Надявам се основата, която изградих през 2012-а да ми послужи за отправна точка през новия сезон. Имах няколко великолепни моменти. Олимпийският медал беше много специален миг и ми даде допълнително самочувствие в играта”, заяви Лора Робсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини