Дел Потро пак победи Федерер



10-11-2012 00:00
Хуан Мартин дел Потро се наложи над защитаващия титлата си от заключителния турнир на най-добрите Роджър Федерер. Аржентинецът победи със 7:6 (3), 4:6, 6:3 в мач от група „Б” в Лондон и така записа втори пореден успех над рекордьора по купи от Големия шлем, след като надделя преди дни на финала в Базел.

Въпреки загубата Федерер завършва на първо място в групата и е полуфиналист срещу Анди Мъри. Дел Потро също продължава, за сметка на Ферер, от когото загуби. Кулата от Тандил излиза срещу Новак Джокович.

В първата част на мача никой не успя да надхитри съперника. Така се стигна до тайбрек. В него южноамериканецът поведе с 5:1 точки и спокойно затвори частта в своя полза.

Отговорът на Федерер не закъсня. Той проби в първия гейм на втория сет. Някаква интрига се появи в последния, десети, гейм. При него се стигна до 30:30 и Дел Потро реши, че може да върне пробива в последния възможен момент. Последва обаче форхенд уинър на швейцарския маестро, последван от ас и частите бяха изравнени.

Третият сет започна с мощна игра на Делпо, който проби за 2:0 и после затвърди. При 5:3 198-сантиметровият аржентинец сервираше за победата в двубоя. Той поведе с 40:15 и ликува още при първия мачбол, когато волето от бекхенд на Федерер спря в мрежата.

В последния мач от груповата фаза Давид Ферер победи Янко Типсаревич с 4:6, 6:3, 6:1 в безсмислен двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини