Джокович на сет от полуфинал в Лондон



08-11-2012 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович практически достигна до полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите ATP World Tour Finals в Лондон. Световният номер едно надигра след пълен обрат местния любимец Анди Мъри с 4:6, 6:3, 7:5 в епичен двубой от група „А”, продължил два часа и половина. В другия мач Томаш Бердих се наложи над Жо-Вилфред Цонга.

Мъри спечели първия сет, след като направи ранен пробив и успя да го задържи. Във втората част сърбинът успя да се наложи. Заключителния сет беше истинска драма. В края Ноле проби за 6:5, а след това спаси точка за връщане на брейка, преди да спечели двубоя.

„Изиграхме поредния велик мач и показахме страхотна форма. Аз не очаквах нищо различно. Получи се тежък и оспорван мач, който се реши с последната точка чак. С Анди имаме страхотно съперничество, което вероятно ще се развие още повече в бъдеще”, заяви Джокович след втората си победа в Лондон.

В другия мач от групата чехът Томаш Бердих се наложи над Жо-Вилфред Цонга от Франция със 7:5, 3:6, 6:1 за два часа. Така и четиримата тенисисти имат шансове за полуфинал.

Джокович трябва да вземе сет на Бердих в петък, за да е сигурен за последните четири. Може да се получи въртележка по два начина. Ако Мъри победи Цонга, а Бердих надделее над Ноле, трима ще бъдат с по две победи. Има сценарий при който пък сърбинът се класира с три победа, а останалите в групата завършват с по един успех и две загуби и тогава и Цонга е в играта.

В четвъртък са срещите от група „Б”. Роджър Федерер продължава защитата на титлата си с мач срещу Давид Ферер. В късния двубой играят Хуан Мартин дел Потро и Янко Типсаревич.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини