Григор Димитров приключи в Париж



31-10-2012 00:00 | Станко Димов
След три поредни победи Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в зала от сериите "Мастърс 1000" в Париж, след като загуби от поставения под номер 9 Хуан Монако с 6:7(4), 2:6. С класирането си за тази фаза на надпреварата първата ни ракета си осигури място в топ 50 на световната ранглиста за първи път в кариерата си.

В първия сет играта беше много равностойна, като всеки от тенисистите взимаше подаванията си без проблеми. Димитров показа много добър сервис и силна игра. При 5:4 за българина именно той стигна до първи брекпойнт в мача, който имаше и цената на сетбол, но не успя да го реализира и в крайна сметка загуби гейма и малко по-късно сетът навлезе в тайбрек. Хасковлията започна с ас, играта вървеше точка за точка, но при 4:4 Гришо изпрати топката в аут и допусна минипробив. За аржентинеца това се оказа напълно достатъчно, той не загуби преднината си и поведе с 1:0 сета.

Във втория сет Монако показа класата си и доминираше на корта, като успя да направи пробив при първото подаване на българина и след това поведе с 3:0. Аржентинецът не допусна нито веднъж да се стигне до брекпойнт при негов сервис и макар че Григор взе следващите си две подавания, при 5:2 за 10-я в света, допусна няколко грешки и резултатът стана 15:40. Димитров спаси първия мачбол на Монако, но при следващото разиграване, изпрати топката в аут и всичко свърши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини