Цвети със знаменита победа



31-10-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова започна участието си на Qatar Airways Tournament of Champions с драматична победа. В първа среща от Група „Средец” българката се наложи с 2:6, 6:4, 7:6 (4) над Цзе Чжън (Китай) в двубой, който продължи 2:40 часа в зала "Арена Армеец". Изключително емоционален и напрегнат бе последният сет, в който Пиронкова пропиля аванс от два пробива, преди да стигне до успех след тайбрек.

„Това беше много важна победа”, каза в интервюто на корта Пиронкова, след което се разплака. „Тези сълзи са от радост. Искам да благодаря на всички за подкрепата. Без вас нямаше да се справя”, сподели още пловдивчанката. Срещата бе наблюдавана от близо 6000 зрители.

В сряда, не по-рано от 18:15 часа, Цвети Пиронкова ще излезе за втория си двубой от група „Средец”, като неин съперник ще бъде Мария Кириленко.

Двубоят започна сравнително равностойно и още от първата точка двете състезателки се вкопчиха в здрава битка. Първа възможност за пробив имаше Цветана, която в третия гейм поведе с 30:40, но за жалост точката за пробив не бе материализирана.

Доста по-сериозна успеваемост показа Цзе Чжън, която в следващите минути нанесе сериозен удар върху амбициите на Пиронкова. Китайката проби за 3:1, а после и за 5:1, при който резултат сервира за сета. Българката успя да върне единия пробив, но за повече нямаше сили. Така след 33 минути Чжън поведе в резултата – 6:2.

Почивката оказа положително влияние върху българката, която след подновяването на играта бе значително по-агресивна. Пиронкова търпеливо дочака своя шанс и в петия гейм проби за 3:2, след което затвърди – 4:2. Радостта в българския лагер бе кратка, тъй като Цзе Чжън успя светкавично да върне пробива – 4:4. Отново Пиронкова обаче намери начин да излезе напред в резултата. С втория си пробив в двубоя пловдивчанката поведе с 5:4, след което със сервис на своя страна взе сета – 6:4.

Решителната трета част започна отлично за Пиронкова, която след два пробива поведе с 3:0. Китайката обаче върна пробивите и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Цвети се наложи със 7:4 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини