Серина завърши в шампионски стил



28-10-2012 00:00 | Станко Димов
Серина Уилямс завърши сезона с титлата от заключителния WTA Championships в Истанбул. Тя победи на финала Мария Шарапова с 6:4, 6:3. При двойките шампионки са Мария Кириленко и Надя Петрова, които пристигат в понеделник за участие в Qatar Airways Tournament of Champions.

Серина се ограничи с един пробив в първия сет и два във втория, за да грабне четвъртата си голяма титла за сезона след тези от Wimbledon, US Open и Олимпиадата. Тя печели за трети път това отличие.

Американката е спечелила 47 победи в последните си 49 мача този сезон. Освен това записа девета поредна победа срещу Шарапова.

„Всъщност си мислех за последния път, когато играхме с Мария на Мастърс и тя спечели. Освен това тя е преди мен в ранглистата, така че реших, че няма какво да губя. Чувствам се страхотно сега! Това беше моята мечта и я сбъднах. Турските фенове бяха невероятни – толкова готини и подкрепящи ме. Никога не съм виждала повече плакати с моето име”, заяви Уилямс след успеха.

При двойките рускините Кириленко и Петрова надиграха вторите поставени чехкини Андреа Хлавачкова и Луцие Храдецка с категоричното 6:1, 6:4 и завоюваха титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини