Серина с втора победа, Вика също с успех



24-10-2012 00:00 | Станко Димов
Американката Серина Уилямс записа втора победа в Червената група на заключителния турнир на осемте най-добри в Истанбул. Шампионката от Wimbledon, US Open и Олимпийските игри преодоля Ли На от Китай със 7:6 (2), 6:3.

В първата част Серина допускаше много грешки и имаше проблеми с вкарването на началния си удар. Все пак Уилямс се добра до тайбрек, където бе уверена, за разлика от Ли.

Във втория сет третата в света американка намери ударите си, наниза няколко аса, а след двойна грешка на китайката успя да излезе напред с пробив и уверено продължи. При 5:3 Серина подаваше за мача и го направи по категоричен начин на нула.

В другия двубой от Червената група световната номер едно Виктория Азаренка спаси два мачбола във втория сет срещу Анжелик Кербер от Германия, преди да успее да се наложи с 6:7, 7:6, 6:4.

Вече е ясно, че ще има нова шампионка в Истанбул. Това стана факт, след като миналогодишната победителка Петра Квитова се оттегли заради вирусно заболяване. Чешката левичарка загуби вчера в Бялата група от Агнешка Радванска.

Въпреки заболяването, Квитова обаче потвърди, че ще играе във финала за Fed Cup другата седмица, когато Чехия посреща Сърбия в Прага.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини