Димитров на четвъртфинал сред 3 тайбрека



24-10-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров извоюва трудна, но сладка победа на осминафинал на турнира в зала в Базел от категория „АТР 500”. Първата ракета на България се наложи след 3 тайбрека над №37 в света – Жулиен Бенето от Франция със 7:6 (5), 6:7 (1), 7:6 (3) в двубой, който продължи два часа и 52 минути.

Димитров взе първия сет, а във втория поведе с пробив, но позволи на французина да го върне, а след това и да спечели втория тайбрек. В решителната част хасковлията отново направи първи брейк. Той бе върнат, но при 5:4 и подаване на Бенето Гришо стигна до мачбол. Той не успя да завърши мача, но в тайбрека беше убедителен и заслужено се поздрави с успеха.

Българинът наниза 17 аса в мача. С класирането си на четвъртфинал Григор вече си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е №62, както и 34 820 евро от наградния фонд.

В петък Димитров ще очаква победителя от мача между Николай Давиденко от Русия и Пол-Анри Матийо от Франция. Нов успех може да му осигури среща със световния номер едно Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини