Никол Дейвид счупи рекорда за титли



15-10-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силната състезателка по скуош в последните години Никол Дейвид от Малайзия постави нов рекорд по спечелени титли. Тя триумфира на US Open във Филаделфия, за да вдигне 63-ата си купа и да подобри постижението на легендарната Сара Фицджералд. При мъжете спечели Рами Ашур от Египет.

Водачката в световната ранглиста и схемата Дейвид се наложи на финала над втората Раним ел Уелейли (Египет) с 14:12, 8:11, 11:7, 11:7, за да победи за първи път в Съединените щати.

„Не мога да повярвам, че успях. В третия гейм Раним постигна шест точки с къси топки, преди да успея да напусна Т-то на корта. Но не се отчаях, успях да изравня, като намерих моята игра и засилих силата на ударите ми. Чувствам се фантастично като шампионка на US Open. Следващото, което се надявам да направим е скуошът да стане олимпийски спорт. Тогава ще ме видите в игра, дори ако трябва да изляза с бастун”, заяви през смях Никол.

При мъжете четвъртият Ашур надигра третия поставен французин Грегори Готие с 11:4, 11:9, 11:9. Така египтянинът взе 25-ата си титла в своя финал №40 в PSA Tour. На полуфиналите той отстрани втория в света Ник Матю, а Готие победи водача в ранглистата Джеймс Уилстроп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини