Томова и Ботушарова на финал във Варна



28-09-2012 00:00 | Станко Димов
Българската тенисистка Виктория Томова се класира за полуфиналите на международния турнир във Варна, който е от календара на ITF и е с награден фонд 10 000 долара. Тя заедно с Борислава Ботушарова ще играе на финала на двойки.

17-годишната софиянка, която е четвърта в схемата на Varna Cup, победи с лекота петата поставена Лиза Сабино от Швейцария с 6:2, 6:3 на кортовете на ТК „Черно Море-Елит”.

Така бившата европейска шампионка до 14 години Томова си осигури шест точки за световната ранглиста. Следващата съперничка на Вики ще бъде румънката Патриция Тиг от Румъния, която е втора в схемата.

Другата българка на четвъртфиналите – Радина Димитрова, отпадна. Състезателката на ТК „Левски” отстъпи на водачката в схемата Анастасия Василиева от Украйна с 1:6, 1:6. За 15-годишната Димитрова това беше първо достигане до тази фаза на турнир на ITF. Тя взема четири точки за класацията.

На двойки държавните шампионки за жени Борислава Ботушарова и Виктория Томова победиха с 6:2, 6:2 Юлия Стаматова и Дияна Марку от Румъния и са на финал.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини