Григор на 2 точки от победа срещу Гаске



27-09-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров загуби драматично на турнира в зала в Банкок от втория поставен Ришар Гаске от Франция със 7:5, 5:7, 4:6 след два часа и 15 минути игра. Той водеше със сет и 5:2, а при 5:3 и 40:40 беше на две точки от победата.

Първата част беше равностойна, но Гаске трудно разчиташе началния удар на хасковлията. Гришо нанесе удара си в 12-ия гейм, когато най-сетне проби, за да затвори сета в своя полза.

Димитров продължи мощно и със самочувствие срещу 14-ия в световната ранглиста французин. Той направи брейк за 3:1 и го затвърди. В седмия гейм на втората част Гаске стигна до първата си точка за пробив, която обаче беше неутрализирана с бомбен начален удар от национала ни. При 2:5 съперникът сервираше за оставане в двубоя и се справи с програмата минимум. После обаче българинът застана на крайната линия с намерение да приключи. Но опитният опонент поведе с 40:15, бившият юношески шампион от Wimbledon и US Open изравни, но при третия брейкбол допусна да бъде пробит. Спадът в играта на Гришо продължи, стигна се до 6:5 за Гаске, който на свой ред сервираше за сета и успя.

Така след час и половина игра всичко трябваше да се реши в трета част. Димитров прекъсна негативната серия от пет загубени гейма, като взе подаването си за 1:0. За съжаление французинът постигна брейк за 4:3. При последната точка Григор се нервира и счупи ракетата си в корта. При 3:5 хасковлията подаваше за оставане в срещата. Той спаси два мачбола при 15:40 и успя да вземе сервис гейма си. После Гаске подаваше за място на четвъртфинал и го направи с гейм на нула. Мачът приключи около полунощ местно време.

Григор взе 20 точки за участието си в тайландската столица. Той губи 25 точки, защото миналата година стигна до четвъртфинал. Българинът завърши мача с впечатляващите 21 аса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини