Димитров срещу Гаске в Банкок



26-09-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров започна с измъчена победа на турнира в зала в Банкок, който е от категория „АТР 250”. Той се наложи над квалификанта от Тайван Цун Хуа-Ян с 6:3, 3:6, 7:6(7) като спаси и мачбол. В следващия кръг хасковлията играе с Ришар Гаске.

Гришо взе уверено първия сет, но във втория 249-ият в света азиатец направи пробив в седмия гейм и изравни частите.

В заключителния сет всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си и така се стигна до тайбрек. В него Цун поведе с 6:5 точки и имаше начален удар, за да затвори мача. Но Димитров не трепна, спечели следващите три разигравания, а с това и двубоя в тайландската столица.

На осминафиналите Григор излиза срещу втория в схемата французин Гаске. Двамата играха на Roland Garros тази година, където българинът отстъпи в четири сета на именития си съперник, след като взе първата част.

Димитров си осигури вече 20 точки за световната ранглиста, където е 61-и, и 9525 долара. Миналата година той стигна четвъртфинал в Банкок, където отпадна от Анди Мъри.

Днес Гришо играе на двойки. Той и Бърнард Томич от Австралия излизат срещу дуета Кристофер Кас (Германия) и Виктор Троицки (Сърбия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини