София е идеална за Турнира, сигурни са в WTA



19-09-2012 00:00 | Станко Димов
Малко повече от 5 седмици остават до началото на голямото тенис-шоу в София –Турнирът на шампионките.

Именно заключителната надпревара от календара на WTA и новостите, свързани с нея, станаха повод БФТ да даде специална пресконференция. На срещата с медиите, освен президентът на федерацията Стефан Цветков, който е и директор на Турнира на шампионките, присъства и Фабрис Шуке, супервайзър на надпреварата.

„Времето минава, а работата става все по-напрегната за нас. От WTA обаче ни помагат с ресурсите и екипите си във Флорида и Лондон”, коментира Стефан Цветков, който изказа благодарност към Гранд Хотел София, който е официален хотел на турнира.

Според супервайзъра Фабрис Шуке „2012-а е сред най-вълнуващите години за женския тенис. Бяха записани някои страхотни постижения - кариерният шлем на Мария Шарапова, златният шлем на Серина Уилямс, ожесточената битка за първото място в ранглистата, финалът на US Open и други. Няма как да не сме доволни след такъв сезон”.

„Турнирът на шампионките в вълнуваща надпревара както за WTA, така и за град като София. Още когато преди време разглеждахме кандидатурите и видяхме тази на София решихме, че това е точното място за провеждането на турнира. Причините за това са няколко. На първо място историята на тениса във вашата страна и успехите на сестри Малееви, а през последните години и на Цветана Пиронкова. Освен това имате отлична нова зала – „Арена Армеец”, която отговаря на всички условия за провеждането на турнир от този ранг. Наскоро разговарях с Пиронкова и мога да ви уверя, че тя очаква с голямо нетърпение турнира и възможността да играе пред родна публика”, разкри Шуке.

„Вълнуваме се, че ще можем да завършим годината точно в София. Надяваме се Турнирът на шампионките да се превърне в един чудесен завършек на сезона и в линк към следващия, в който WTA чества юбилей. Мога да разкрия, че догодина ще бъдат раздадени над $100 милиона в наградни фондове”, завърши Шуке.

Президентът на БФТ Стефан Цветков допълни, че до момента единствената сигурна на 100% участничка в Турнира на шампионките е Цветана Пиронкова, която ще получи „уайлд кард”. За втората специална покана на организаторите желаещи има много, но кой ще я получи ще стане ясно до месец, призна Цветков.

Представителите на WTA останаха доволни от инспекцията на "Арена Армеец" днес.

Продажбата на билети върви добре като все още могат да се намерят за всички дни от Турнира на шампионките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини