Серина взе 15-а титла от Шлема



10-09-2012 00:00 | Станко Димов
Американката Серина Уилямс спечели Откритото първенство на Съединените щати по тенис за четвърти път. На финала в Ню Йорк тя надделя в оспорван мач над световната номер едно Виктория Азаренка с 6:2, 2:6, 7:5. Това беше 15-а титла за Серина от турнирите на Големия шлем и втора поредна след Wimbledon.

В първата част мощните удари и сервиси на 30-годишната Уилямс дадоха сериозно предимство и след два пробива тя спечели. Във втората Вика стартира с брейк, а после постигна и още един за 4:1, след което успя да изравни общия резултат.

Стигна се до трети сет на финала, което не се беше случвало при дамите на US Open от 1995 година. В него тенисистката от Беларус проби за 5:3 и след това беше само на две точки от титлата. Но Серина заигра на невероятно високо ниво, спечели следващите четири гейма, а с това и трофея. Уилямс триумфира седмица преди да навърши 31 години, което я прави най-възрастната шампионка в Ню Йорк след Маргарет Корт през 1973-а.

„Направо не мога да повярвам, че спечелих. Вече подготвях моята вицешампионска реч, защото Виктория играеше забележително. Още съм в шок, но съм и изключително щастлива”, заяви след успеха Серина Уилямс.

На двойки титлата е за италианките Сара Ерани и Роберта Винчи. На финала те се наложиха над Андрея Хлавачкова и Луцие Храдецка от Чехия с 6:4, 6:2. Ерани и Винчи завоюваха втора купа от Шлема, след като ликуваха и на Wimbledon това лято.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини