Джокович ще защитава трофея



09-09-2012 00:00
Новак Джокович ще защитава титлата си от Откритото първенство на Съединените щати. Вторият в схемата сърбин преодоля при доиграването №4 Давид Ферер от Испания с 2:6, 6:1, 6:4, 6:2. Мачът беше спрян заради опасност от торнадо при 5:2 гейма за Ферер в първата част вчера. На финала в понеделник Новак среща Анди Мъри.

Ноле беше безмилостен във второто действие. Той загуби първата част, но веднага след това стартира с бърз пробив, който после удвои, за да изравни сетовете. По същия сценарий се разви и третия сет – пробив за 1:0 и до края испанецът не успя да го върне. В последния 25-годишният белградчанин беше пълновластен господар на корта.

„Беше тежък сблъсък, Давид е голям състезател. Днес играхме при по-малко вятър. Аз бях различен тенисист днес и съм щастлив, че отново съм на финала”, заяви Джокович.

Сърбинът стига до седми мач за титлата в Големия шлем от последните девет състезания. Той завърши с 28 печеливши удари при 20 непредизвикани грешки.

Новак води с 8-6 в мачовете си срещу Анди Мъри. За последно обаче двамата играха на полуфинала на олимпийския турнир в Лондон, където шотландецът се наложи със 7:5, 7:5 и в последствие спечели златния медал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини