Лазов шампион на България



09-09-2012 00:00 | Станко Димов
Александър Лазов спечели първа титла при мъжете на Държавното първенство по тенис на открито с общ награден фонд 15 хиляди лева, което се провежда на кортовете на БНТЦ "Карлсберг" в София. Поставеният под номер 1 Лазов се наложи на финала над втория в схемата Тихомир Грозданов с 6:3, 6:2, 7:6(3) след 2:15 часа игра.

22-годишният пазарджиклия взе първия сет, след като реализира единствения пробив в осмия гейм. Лазов затвори втората част с 6:2 и продължи серията си на шест поредни гейма с пробив в началото на третия сет. Грозданов, шампион през 2008 година, успя веднага да върне пробива за 1:1, но отново загуби подаването си в осмия гейм. Лазов сервираше за мача при 5:3, но за първи път беше колеблив и допусна пробив. Така се стигна до тайбрек.

В него левичарят поведе с 4:2, а след това взе три поредни точки, за да триумфира със 7:3. Така той взе втори трофей от Държавното първенство след титлата на смесени двойки с партньорка Изабелла Шиникова. Лазов, който загуби на финала през миналата година от Валентин Димов, беше награден от президента на БФТ Стефан Цветков с купа и чек за 2500 лева. За Грозданов останаха 1500 лева от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини