Мъри стигна финала при свиреп вятър



09-09-2012 00:00 | Станко Димов
Третият поставен Анди Мъри се класира за втори път в кариерата си за финала на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. При на моменти ураганен вятър олимпийският шампион се наложи над седмия Томаш Бердих с 5:7, 6:2, 6:1, 7:6(7). Другият полуфинал бе спрян при 5:2 за Давид Ферер срещу защитаващия титлата си Новак Джокович заради опасност от торнадо в Ню Йорк.

Мачът на Мъри започна с час и половина закъснение. И той, и чехът губеха с лекота сервис геймовете си, след като при подхвърлянето топката летеше където си поиска и се получиха безбройни комични ситуации.

Първият сет беше за Бердих след 77 минути игра. В следващите два обаче британецът беше безкомпромисен. В четвъртата част се стигна до тайбрек В него чехът поведе с 5:2 точки, но Мъри не се отчая и в крайна сметка спечели.

"Това бяха най-тежките условия, при които съм играл някога. А аз съм от Шотландия, така че ви става ясно за какво говоря. Беше брутално и трудно за описване. Топката ускорявашу после внезапно спираше. Трябваше да търсиш правилната позиция спрямо нея, но и да се пазиш от летящи столове. Беше трудно да се сервира. С когото и да играя на финала, ще бъде трудно, но се надявам да спечеля", обясни Анди след мача.

Цяла Великобритания се надява той да стане първият с титла от Големия шлем след Фред Пери през 1936 година. Мъри има три загубени финала в Четворката - през 2008-а в Ню Йорк, през 2010-а в Мелбърн и тази година на Wimbledon.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини