Джокович на полуфинал срещу Ферер



07-09-2012 00:00 | Станко Димов
Шампионът на US Open Новак Джокович продължава непоколебимо пътят си към финала в турнира. Вторият в схемата сърбин победи с 6:2, 7:6(3), 6:4 Хуан Мартин дел Потро и се класира за полуфиналите в Ню Йорк. Следващият опонент на Ноле е четвъртият поставен Давид Ферер.

Първият сет премина изцяло под диктовката на Джокович, който проби сервиса на своя опонент за 3:1 гейма, а след това постигна още едни брейк в подаването на аржентинеца, който "пенсионира" Анди Родик.

Вторият сет обаче бе доста по-различен. Дел Потро повиши качеството в отиграванията си и още в първия гейм успя да пробие подаването на Джокович. След това двамата играчи печелеха геймовете на свой сервис до резултат 5:4 в полза на Дел Потро. Тогава Ноле съумя да върне пробива на своя съперник и след това взе и своето подаване, за да доведе нещата до 6:5. При този резултат дойде и най-върнуващият гейм в мача. Двамата съперници се нуждаеха от повече от 15 минути, за да определят кой ще вземе този гейм, но Дел Потро показа характер и удържа подаването си и вкара сета в тайбрек. Там обаче Джокович показа повече прецизност и със 7:3 точки в своя полза открадна сета в своя полза.

Последната част също не започна добре за Дел Потро, който загуби своето подаване и позволи на своя съперник да дръпне с два гейма още от началото. След това Джокович просто поддържаше тази дистанция между двамата, като всеки печелеше своето подаване, за да се стигне до крайното 6:4.

Джокович наниза цели 43 печеливши удари (7 аса) при 28 непредизвикани грешки. Аржентинецът завърши с 25 уинъра (8 аса) и 33 непредизвикани грешки, което обяснява в голяма степен убедителната победа на белградчанина.

В последния четвъртфинал испанецът Ферер се наложи по особено драматичен начин над Янко Типсаревич след близо четири часа и половина игра с 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 7:6(4). Само петият сет на "Артър Аш" продължи 82 минути.

В другия полуфинал играят олимпийския шампион ++Анди Мъри и Томаш Бердих, който отстрани водача Роджър Федерер със 776, 6:4, 3:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини