Шарапова и Ерани на полуфинал в Ню Йорк



05-09-2012 00:00 | Станко Димов
Сара Ерани спечели италианския сблъсък срещу партньорката си на двойки Роберта Винчи и за първи път в кариерата си се класира на полуфинал на Откритото първенство на Съединените щати. До този етап достигна и Мария Шарапова.

Десетата поставена победи с 6:2, 6:4 двадесетата след един час и 12 минути игра на „Луис Армстронг Арина” в Ню Йорк.

Тенисистката от Болоня беше безупречна в първия сет, проби в първия гейм, а после направи и още един брейк и така Ерани взе частта след 36 минути игра.

Във втория финалистката от Roland Garros отново проби първа. Винчи обаче успя да върне брейка. Двете си размениха по още един. В деветия гейм Сара нанесе удара си с решителен пробив. След това сервираше за място в полуфиналите и спечели на нула.

Така Ерани очаква Серина Уилямс или Ана Иванович в следващата фаза. Заедно с Роберта Винчи те са но полуфинал и при двойките на US Open.

В другия четвъртфинал Мария Шарапова надигра след повече от два часа и половина Марион Бартоли с 3:6, 6:3, 6:4. Бартоли водеше с 4:0 във вторник, преди дъждът да спре двубоя. При доиграването французойката успя да измъкне първия сет. След това Шарапова заигра много агресивно и логично изравни сетовете, макар че започна с допуснат пробив.

В решителната част Маша проби за 3:2, но Марион изравни веднага. След това рускинята удари мощно за 5:4 и сервираше за мача. Шарапова стигна до мачбол и го реализира с чудесен начален удар.

На полуфинал шампионката от 2006 година очаква световната номер едно Виктория Азаренка от Беларус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини