Пиронкова отпадна в Ню Йорк



03-09-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на Откритото първенство на Съединените щати. На централния корт „Артър Аш” тя отстъпи на12-ата в схемата Ана Иванович от Сърбия след 0:6, 4:6 за един час и 11 минути игра.

Първата част беше в полза на бившата номер едно. Травма във врата измъчваше Пиронкова и тя поиска медицинска помощ. До края обаче лидерката на националния ни отбор не успя да навлезе в ритъм. Всичко свърши за 23 минути.

Във втория сет Цвети заигра доста по-агресивно и точно и успя да направи първия си пробив в двубоя – за 2:1 гейма. След него българката поиска отново намеса на физиотерапевт. За съжаление Иванович успя да направи веднага рибрейк. Последва маратонски гейм, в който пловдивчанката успя да пробие в крайна сметка при третата възможност. Но пак бившата победителка от Roland Garros успя да го върне. След това Ана спечели подаването си, а после проби отново за 5:3. Белградчанката сервираше за място на четвъртфинал. Но Пловдивчанката стисна зъби, поведе с 40:15 и взе гейма. Българката подаваше за оставане в мача, но Иванович спечели на нула.

За достигането до рекордния за нея осминафинал на US Open Пиронкова получава 280 точки за световната ранглиста, където е №55, както и чек за 120 000 долара от наградния фонд. Преди Цветана Маги Малеева от българките през 1994 година беше достигала за последно до тази фаза в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини