Джокович продължава без загубен сет



02-09-2012 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си на US Open Новак Джокович влиза във втората седмица на турнира от Големия шлем в Ню Йорк без загубен сет. Сърбинът се класира за осминафиналите, след като победи №31 в схемата Жулиен Бенето от Франция с 6:3, 6:2, 6:2 за около час и половина.

Ноле сервираше по забележителен начин и наниза 13 аса – един от тях при второ подаване, което не е много характерно за стила на втория поставен в схемата.

„Исках да постигна повече лесни точки след начален удар и днес се получи. Нямам сервис като на Джон Иснър, така че трябва да търся други начини за постигане на асове. Знам, че не мога да подавам с повече от 130 мили в час, така че се стремя да пласираме перфектно топката”, заяви белградчанинът след успеха.

Джокович проби за 4:2 в първата част. Във втората стартира с брейк. В третия сет Бенето поведе с 2:1 гейма, но след това бившият номер едно взе оставащите игри до края на срещата.

На осминафиналите Новак очаква победителя от срещата между Александър Долгополов от Украйна и швейцареца Станислас Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини