Хюит с летящ старт в Мелбърн



Хюит с летящ старт в Мелбърн
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
19-01-2010 11:55 | Станко Димов

Местният любимец Лейтън Хюит започна с изразителна победа участието си на Откритото първенство по тенис на Австралия. Бившият номер 1 в света се наложи с 6-1, 6-2, 6-3 над бразилеца Рикардо Хосевар.

 

Интрига в срещата нямаше от самото начало. В първия сет Лейтън набързо поведе с 5-0 гейма, след което затвори частта. Австралиецът започна отлично и втория сет, където загуби само два гейма. Най-оспорваната част на двубоя бе последният сет, в който бразилецът Хосевар показа зъби, но не стигна до нищо повече от почетна загуба.

 

"Страхотно е, че започвам турнира по подобен начин. Днес играх добре и това ме прави щастлив", каза след двубоя Хюит. Следващия съперник на сърцатия тенисист ще бъде победителят от мача Кристоф Рохус (Белгия) - Доналд Иънг (САЩ).

 

Трисетова победа на старта на Australian Open постигна и финалистът от 2006 Маркос Багдатис. Кипърецът се наложи с 6-2, 6-4, 6-4 над Паоло Лоренци (Италия). С "чиста" победа започна и Гаел Монфис, който се справи с 6-4, 6-4, 6-4 в мача си с Матю Ебдън.

 

Вторият ден на Australian Open ще се запомни и с един исторически успех. Ирландецът Лук Сьоренсен се наложи с 6-4 3-6 6-2 6-1 над Хсун-Йен Лу (Тайван), като по този начин донесе първа победа на родината си на турнир от Големия шлем. 

 

Рикардо Хосевар Бразилия     1 2 3
 
Лейтън Хюит Австралия   ПОБЕДИТЕЛ  6 6 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини