Родик спира с тениса, Федерер с нов успех



31-08-2012 00:00 | Станко Димов
Последният американец с титла от Големия шлем Анди Родик обяви ненадейно, че спира с тениса веднага след Откритото първенството на Съединените щати. Това той обяви на връх 30-ия си рожден ден, на пресконференция в Ню Йорк преди мача му с Бърнард Томич.

Шампионът от US Open през 2003 година шокира медиите с изявлението си. „Винаги съм искал да приключа кариерата си точно тук. Е, моментът настъпи. Не знам дали съм достатъчно здрав, за да изкарам още един сезон. Решението да се откажа след 13 години като професионалист зря дълго време, не съм го взел импулсивно”, заяви бившият водач в ранглистата Родик.

Година по-големият от Анди световен номер едно Роджър Федерер е вече в трети кръг на турнира от Големия шлем.. Швейцарецът се наложи с лекота над Бьор Пау от Германия с 6:2, 6:3, 6:2. Носителят на пет титли от US Open наниза 15 аса и общо 44 печеливши удари за победата, дошла за точно час и половина игра.

Следващият опонент на Федерер е испанският левичар Фернандо Вердаско. Рекордьорът по титли от Шлема е спечелил и четирите си двубоя с този съперник.

Отпадна петият поставен Жо-Вилфред Цонга. Словашкият левичар Мартин Клижан, №52 в света, надигра французина с 6:4, 1:6, 6:1, 6:3 и за първи път в карерата си стигна трети кръг на турнир от Голямата четворка.

При дамите полуфиналистката от миналата година Ангелик Кербер продължава. В епичен двубой левичарката от Кил спря Винъс Уилямс с 6:2, 5:7, 7:5. Четвъртата в схемата Серина Уилямс обаче продължава. Американката преодоля Мария Мартинес-Санчес с 6:2, 6:4.

Втората поставена Агнешка Радванска загуби сет, но успя да се наложи над испанката Карла Суарес-Наваро с 4:6, 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини