Димитров и Пиронкова играят днес на US Open



29-08-2012 00:00 | Станко Димов
Излезе програмата за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Григор Димитров ще се появи най-сетне в игра. Първата ракета на България ще играе във втори мач в програмата на корт №8 срещу Беноа Пер от Франция. Мачът е с начален час около 19-19:30 часа наше време, ако няма дъжд.

В 18:00 започва и двубоят на Цветана Пиронкова и Катерина Бондаренко на двойки. Те играят на 12-и корт срещу Дария Юрак (Хърватия) и Каталина Мароши (Унгария). Както е известно Цеци победи на сингъл Камила Джорджи с 6:3, 6:4.

Във втория ден на US Open Новак Джокович и Серина Уилямс впечатлиха с формата си и загубиха само по два гейма на централния корт „Артър Еш” в Ню Йорк пред почти 24 000 зрители.

Поставеният под №2 миналогодишен шампион Ноле разнебити италианеца Паоло Лоренци с 6:1, 6:0, 6:1 след само 73 минути игра. Лоренци изигра кошмарен мач и не оказа никаква съпротива.

Играх страхотно от началото до края. За мен беше важно да икономисам сили и затова е добре, че се задържах малко на корта. Бях концентриран, опитвах се да излизам и на мрежата. Всичко се получаваше идеално!”, не пропусна да се похвали сръбската звезда.

Четвъртата поставена Серина Уилямс взе с лекота американското дерби срещу Коко Вандевеге с 6:1, 6:1. 30-годишната носителка на 14-титли от Големия шлем се оплака от силния вятър на корта, който пречел да се получи качествен двубой.

Каката Винъс пък записа най-бързия сервис на US Open тази година, като заби ас със 199 км/ч. Това стана при победата на 46-ата в света сега американка срещу сънародничката й Бетани Матек с 6:3, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини