Българите на US Open започват във вторник



26-08-2012 00:00 | Станко Димов
Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си на Откритото първенство на Съединените щати по тенис във вторник. Това стана ясно след публикуваната програма за първия ден на турнира от Големия шлем в Ню Йорк, който стартира на 27 август.

Димитров ще играе в първия кръг на основната схема при мъжете срещу французин Беноа Пер. Пиронкова пък стартира срещу италианката Камила Джорджи.

В понеделник на корта ще се появят действащите номер едно Роджър Федерер и Виктория Азаренка, както и бившите водачки в ранглистата Мария Шарапова и Ким Клайстерс и олимпийският шампион Анди Мъри.

Федерер излиза в последен двубой от вечерната сесия на централния корт „Артър Еш” срещу американския левичар Доналд Йънг. Азаренка пък ще играе в заключителната за деня среща на „Луис Армстронг” с Александра Панова от Русия.

Шарапова стартира срещу Мелинда Цинк от Унгария, а Клайстерс, за която това е последен US Open, ще срещне американската тийнейджърка Виктория Дювал. Мъри пък излиза срещу Алекс Богомолов (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини