Гришо срещу французин, Цвети – с италианка в Ню Йорк



23-08-2012 00:00 | Станко Димов
Беше изтеглен жребият за последния турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Съединените щати. Нашите представители изтеглиха приемливи съперници.

При мъжете българският представител Григор Димитров ще се срещне с Беноа Пер от Франция. Двамата са играли веднъж досега. На фючърс в Холандия през 2008 година французинът печели с 6:3, 6:4. Пер е 49-и в световната ранглиста, където Гришо е №56 в момента.

При успех Димитров очаква във втория кръг в Ню Йорк победителя от мача между №19 Филип Колшрайбер от Германия и френския левичар Микаел Льодра.

При дамите Цветана Пиронкова пък започва с мач срещу италианката Камила Джорджи. Прогресиращата тенисистка от Апенинините е 89-а в света, а българката е №55. При победа Цвети излиза срещу Моника Никулеску (Румъния) или Аюми Морита (Япония). В трети кръг е възможен двубой Пиронкова - Каролине Возняцки.

Елица Костова пропусна шанса за първи път да стигне до заключителния кръг на квалификации на турнир от Шлема. Втората ни ракета отстъпи във втория кръг на парагвайката Вероника Роч с 4:6, 6:3, 3:6 и си тръгна с 40 точки за световната ранглиста.

По-късно на девети корт на комплекса „Флашинг Медоус” илиза Диа Евтимова, която играе с №29 в схемата на пресявките Ивоне Мойзбургер от Австрия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини