Федерер с пети успех в Охайо



19-08-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Роджър Федерер спечели турнира от сериите „Мастърс 1000” в Синсинати, щата Охайо, за рекордния пети път. На финала 31-годишният швейцарски ас надигра с 6:0, 7:6 (7) втория Новак Джокович в двубой, който продължи час и 20 минути.

През целия мач Федерер сервира фантастично и не даде дори точка за пробив пред съперника си. Впрочем това важи не само за финалния двубой, но и за целия турнир, в който Федерер не загуби свой сервис гейм, което е уникално постижение.

Рекордьорът по титли от Големия шлем спечели първия сет с 6:0 само за 20 минути, като не даде никакъв шанс на сръбския си опонент.

Джокович беше много по-добре на корта в следващия сет и този път не допусна пробив. От другата страна на корта Федерер продължи също да сервира фантастично и двамата логично доведоха нещата до тайбрек.

В него Федерер стигна до мачбол при 6:5, но сърбинът спечели двата си сервиса и на свой ред получи сетбол. Ноле обаче не успя да се справи с подаването на съперника и се стигна до 8:7 и втори мачбол за Федерер, при който №1 в света успя

Благодарение на триумфа Федерер вече е рекордьор по титли от турнира в Синсинати – 5. На втори място зад швейцареца е Матс Виландер с 4 успеха.

освен това 31-годишният баща на близначи вече има 21 титли от турнири от „Мастърс 1000” серии, с което се изравни на върха на класацията с Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини