Голямото трио става квинтет?



08-08-2012 00:00 | Станко Димов
Олимпийският тенис турнир беше голямо прекъсване за обичайната подготовка за твърдите кортове на Откритото първенство на Съединените щати. Така че е интересно да видим кои са фаворитите за Ню Йорк. Според официалния сайт на Wimbledon голямото трио в мъжкия тенис – Федерер, Джокович и Надал, се е превърнало в квинтет след Игрите в Лондон. Ето и аргументите за това.

Роджър Федерер
Навършващият днес 31 години тенисист спечели сребърен олимпийски медал и не показа никакво разочарование от изпуснатата титла. След тежката загуба отново побързаха да пенсионират швейцареца. Но трябва да се припомни, че за месец той спечели Wimbledon, върна се на върха на световната ранглиста и взе сребърен медал.
Олимпийският финал бе много по-важен за Мъри, отколкото за Федерер. Така че не се изненадвайте, ако Роджър вземе на US Open 18-ата си титла от Големия шлем.

Новак Джокович
Това лято той не постигна успехите, които неговите почитатели очакваха. Ноле не спечели нищо в Париж, Лондон и на Олимпиадата. Но колко бързо се забравя какво направи сърбинът.
Джокович триумфира на Australian Open през януари и стана първият тенисист от края на 60-те, който държеше едновременно и четирите купи от Шлема. Да, този сезон не е толкова зрелищен. Но той може да спечели отново в Ню Йорк и така би могъл да си върне първото място в ранглистата.

Рафаел Надал
Той затвърди репутацията си на едно от добрите момчета в тениса, след като публикува на страницата си във Фейсбук снимка на тримата олимпийски медалисти. Рафа има проблеми с коленете. А всеки с такива болежки ще ви каже, че американските твърди кортове са безжалостни към коленете.Така че за Надал, който е бивш шампион в турнира, ще бъде трудно да постигне нов успех, но не и невъзможно. А кой би гарантирал, че той ще играе на „Флашинг Медоус”?

Анди Мъри
Тази година големите трофеи се поделят от Джокович (Australian Open), Надал (Roland Garros), Федерер (Wimbledon) и Мъри (Олимпиадата). Според мнозина трябва да говорим за топ 3, а не за топ 4. Но след олимпийската титла и Анди се легитимира, като спечели турнира на живота си.
Шотландецът загуби първите си четири финала в Шлема – включително и срещу Роджър тази година. Така че би било прекалено да наречем Мъри фаворит за титлата от Откритото първенство на Съединените щати. Но при всяко положение той изглежда вече способен да победи в Големия шлем.

Хуан Мартин дел Потро
Аржентинецът прекоси Атлантическия океан на път за Северна Америка с бронзов медал от Лондон и ново самочувствие. Да, Делпо загуби епичния олимпийски полуфинал от Федерер със 17:19 в решителния сет, но безспорно показа най-добрата си форма от спечелването на US Open през 2009 година. Когато взе малкия финал в Лондон срещу Джокович, разбрахме колко малко му е трябвало за финала. Дел Потро ще бъде голям претендент в Ню Йорк. Може би Голямата тройка се превръща в Голяма петица?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини