Бартоли иска да играе в София



06-08-2012 00:00 | Станко Димов
Десетата в световната ранглиста на тенисистките Марион Бартоли изпрати молба за „уайлд кард” за участие в Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 30 октомври до 4 ноември.

Агентът на французойката Моли Логан от IMG написа официално писмо с искането до турнирния директор Стефан Цветков.

Вицешампионката от „Уимбълдън” през 2007 г. има в момента класиране за сигурно участие в „Арена Армеец”, но все още не е спечелила турнир от категория „Интернешънъл”, което е другото изискване на Женската тенис асоциация. Това вероятно е причината от нейната мениджърска компания да искат да се презастраховат.

Марион е финалистка от първото издание на Турнира на шампионките през 2009 година в Бали. Миналата есен тя стана единствената тенисистка, която е играла в рамките на един сезон и в Турнира на шампионките, и в заключителния WTA Championships. Бартоли беше резерва в Истанбул. Тя влезе в игра в последния мач в групата и дори победи Виктория Азаренка с 5:7, 6:4, 6:4. Още на другия ден 27-годишната тенисистка отлетя за Индонезия, където беше поставена под номер едно. Там тя се отказа на четвъртфинала срещу Анабел Медина-Гаригес при резултат 6:4, 6:7(7) и 0:1.

Както е известно организаторите от БФТ дават едната „уайлд кард” на Цветана Пиронкова, ако тя не успее да се класира по право за турнира, каквато е нейната амбиция. За другата има много възможни кандидатури. Освен Бартоли поканата може да отиде при имена като Доминика Цибулкова, Мария Кириленко, Вера Звонарьова, Флавия Пенета или Андрея Петкович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини