Серина смаза Маша за златото



04-08-2012 00:00 | Станко Димов
Дни след като спечели Wimbledon Серина Уилямс се върна на тревните кортове в Лондон, за да завоюва и първия си златен олимпийски медал на единично. В неравностоен финал при силен вятър американката победи Мария Шарапова с 6:0, 6:1.

Серина започна мобилизирана мача и доста бързо поведе с 5:0, след като показа смазващ начален удар и мощни удари от крайната линия. От своя страна Маша не успяваше да вкара първи сервис и допусна доста непредизвикани грешки. В шестия гейм Шарапова бе амбицирана да избегне „геврека”, но в крайна сметка американката стигна до сетпойнт и го реализира след воле на съперничката в мрежата. Първата част продължи точно половин час.

Нищо не се промени и след това. 30-годишната американка продължи перфектната си серия. Уилямс проби за 2:0 след два кинжални ретура. Рускинята успя да спечели първия си гейм за 1:3 и получи овациите на зрителите на централния корт на „Ол Инглънд клъб”. В следващия Шарапова имаше две възможности за пробив, но Серина се спаси. Веднага след това тя проби отново и вече сервираше за златния медал. След ас на втори сервис тя поведе с 40:15 и приключи с десетата си директна точка от начален удар.

В радостта си след края Уилямс показа и няколко танцови стъпки, с които конкурира Андрея Петкович. Серина и кака й Винъс излизат по-късно днес в полуфинал и на двойки, където имат две олимпийски титли. Техни съпернички са рускините Кириленко и Петрова.

В мача за бронзовия медал водачкана в световната ранглиста Виктория Азаренка победи Мария Кириленко с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини