Анди Мъри спря Ноле Джокович



04-08-2012 00:00 | Станко Димов
Анди Мъри хвърли в делириум британците, след като отново стигна финал на централния корт на „Ол Инглънд клъб” в Лондон. Този път не става дума за Wimbledon, а за битка за златото на олимпийските игри. Но съперникът му за трофея е същият – Роджър Федерер.

25-годишният шотландец надигра бившия номер едно Новак Джокович със 7:5, 7:5. Мъри демонстрира стабилна игра през целия мач. Той постигна решителни пробиви в последните геймове на всяка част и заслужено триумфира пред препълнените трибуни.

След последната точка Анди подскачаше като обезумял и обикаляше да поздрави публиката със стиснат юмрук.

„Атмосферата на централния корт беше невероятна. Никога не бях играл пред такива зрители. Заради това бях толкова емоционален след мача. По принцип не се усмихвам често, но този път не спрях да се хиля дълго след победата. Ако ме бяхте попитали преди дни, кой е най-важният турнир, който трябва да спечелиш, щях да отговоря – някой от Големия шлем. Но в спорта златният медал е върхът. Всички знаят какво означава това отличие. Да спечелиш сребърен медал също е добре, докато като загубя финал в Шлема се чувствам зле”, обясни Анди Мъри.

В спора за бронзовото отличие се срещат Джокович и Хуан Мартин дел Потро. Сърбинът обяви, че иска този медал и се надява да го спечели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини