Неделчева отпадна в Лондон



01-08-2012 00:00 | Станко Димов
Единствената представителка на България на Олимпийските игри в бадминтона Петя Неделчева приключи участието си още в предварителната група.

15-ата поставена Неделчева претърпя малко очаквана загуба във втория си мач в група „О” от Адрианти Фирдасари от Индонезия с 10:21, 15:21. Така българката остана втора, а на осминафиналите продължава азиатката, която е №64 в световната ранглиста.

В първия двубой в зала „Уембли Арина” Петя се наложи над Алесия Зайцава от Беларус в два гейма – 21:7, 21:19.

За 29-годишната старозагорка това беше трета изява на олимпиади. През 2004 година в Атина тя записа върховия за родния бадминтон четвъртфинал. Четири години по-късно в Пекин Неделчева достигна трети кръг.

"Много съм разочарована, направо не ми се говори. Но какво да ви кажа, трудно е. Така не стават нещата, не може, трябва да се разбере най-после. Нищо не ми е подсигурено. Нямам спаринг партньори, тренирам си сама. Да не говорим, че не ми беше осигурен и масажист. Добре, че имам една приятелка испанка, тя ми помогна", заяви Неделчева пред БНТ1 и заплаши на следващите олимпийски игри в Рио де Жанейро да не се състезава за България, пише Дневник.бг.

Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян пък каза, че част от думите на Петя не отговарят на истината.

"Тя си има осигурен масажист в София, и то един от най-добрите. При само един наш състезател в Лондон нямаме право на личен масажист и трябва да ползва масажиста на делегацията. В България Неделчева няма спаринг партнтьори, но това не е работа на федерацията. Орлин Цветанов е неин мениджър и той трябва да ги осигурява. Иначе най-добрите ни юноши бяха готови да тренират с нея по всяко време", заяви шефът на централата.

"Не мога да коментирам нейните желания нататък. Тя е достатъчно зряла, за да си прецени кое е правилно или неправилно за нея. Ние не сме я ограничавали никога да ходи където си иска. Тя дълги години се състезава за чужди клубове", допълни Касабян.

От Българския олимпийски комитет заявиха, че към олимпийската делегация по 24 часа на ден има на разположение масажист, но Неделчева не е подавала заявка да използва услугите му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини