Федерер с две победи за ден



31-07-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Роджър Федерер записа в понеделник две победи на олимпийския тенис турнир в Лондон.

Швейцарският ас първо излезе на сингъл и надигра само за 58 минути Жулиен Бенето от Франция с 6:2, 6:2. Рекордьорът по титли от Големия шлем беше безапелационен и не позволи на съперника дори да стигне за точка за пробив, а сам реализира четири. Нямаше и помен от играта на французина от преди три седмици, когато поведе с 2-0 сета на Федерер на Wimbledon и бе на прага на сензацията. Роджър приключи с 24 печеливши удари – седем от тях бяха асове. Публиката го възнагради с няколко „мексикански вълни” във втория сет. На осминафиналите 30-годишният баща на близначки играе с Денис Истомин от Узбекистан.

„За мен би било сбъдната мечта да стана олимпийски шампион и на единично. Вдъхновявам се от успеха на моя сънародник Марк Росе през 1992 година в Барселона. Това беше страхотна новина за цяла Швейцария. Всяка участие на Олимпиада е незабравимо изживяване за мен”, заяви Федерер.

След това той заедно със Станислас Вавринка игра и в турнира на двойки, където двамата са шампиони от Пекин през 2008 година. Швейцарците положиха доста усилия преди да отстранят японския дует Кеи Нишикори и Го Соеда с 6:7(4), 6:4, 6:4 след повече от два часа игра.

При дамите три бивши номер едно записаха победи. Ким Клайстерс взе втори успех, след като надигра испанката Карла Суарес Наваро с 6:3, 6:3. В третия кръг белгийката среща друга тенисистка, оглавявала световната ранглиста. Това е Ана Иванович, която надделя над една от надеждите на домакините Елена Балтача с 6:4, 7:6(5).

На централния корт Каролине Возняцки имаше трудности, но успя да преодолее Янина Викмайер от Белгия с 6:4, 3:6, 6:3 след два часа и половина игра. В трети кръг датчанката очаква намиращата се в добра форма Даниела Хантухова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини