Григор и Цвети на корта в понеделник



30-07-2012 00:00
Григор Димитров и Цветана Пиронкова трябва да изиграят двубоите си от втория кръг на олимпийския турнир в Лондон в понеделник. Двамата задържат позициите си в световните ранглисти.

Според програмата Димитров играе с №12 в схемата Жил Симон от Франция на 18-и корт на комплекса „Ол Инглънд клъб”. Мачът е четвърти в програмата и е на телевизионен корт. Това означава, че БНТ почти сигурно ще го излъчи на живо.

Срещата Пиронкова – Флавия Пенета (Италия) е на корт №11 и е трети в програмата. Заради дъждовете в британската столица, имаше сериозно забавяне на двубои вчера.

Цвети изкачи едно място в световната класация на WTA и е вече 56-а в подреждането. В ранглистата при мъжете Гришо запазва 53-ото си място.

Тук трябва да се отбележи и гигантският скок от точно 100 места на Александър Лазов. Талантливият 22-годишен левичар е вече №704 в подреждането на АТР и стана четвърти по сила българин в него. Пробивът на Лазов се дължи на финала му в Измир. В неделя той спечели първа титла на фючърс отново в този турски град и следващата седмица ще се изкачи още с 12-те точки от успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини