Дъждът може да обърка програмата на Цвети и Гришо



29-07-2012 00:00 | Станко Димов
Дъждът в Лондон промени доста програмата на тенис турнира на Олимпиадата. За момента не е ясно ще успеят ли Цветана Пиронкова и Григор Димитров да изиграят двубоите си от втория кръг – съответно срещу Флавия Пенета и Жил Симон, в понеделник.

Както е известно Цветана Пиронкова започна повече второто си олимпийско участие със 7:6(4), 6:2 срещу поставената под номер 12 в основната схема на турнира Доминика Цибулкова (Словакия). Така 24-годишната пловдивчанка си върна на миньончето от Братислава за поражението във втория кръг на Олимпиадата в Пекин през 2008 г.

Преди тази среща Цвети нямаше спечелен сет в трите мача срещу Цибулкова. В първата част българката се върна от 2:5 и заслужено спечели частта в тайбрека.

“Гледах да не обръщам внимание на многобройните и шумни фенове на Цибулкова. Нормално е, тъй като това е отборно състезание и феновете са малко по-екзалтирани. Но аз съм свикнала да има подкрепа срещу мен, така че няма проблем. Досега нямам победа и срещу Пенета, която е следващата ми съперничка, но ще видим какво ще стане. Може и там да счупя каръка”, заяви Пиронкова след мача..

При мъжете Григор Димитров се наложи с 6:3, 7:6(4) над Лукош Кубот (Полша). Така в следващата фаза той ще 12-ия в схемата Жил Симон (Франция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини