Драма събра Надал и Монфис на финала в Токио



09-10-2010 11:03 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал и французинът Гаел Монфис ще спорят за титлата от турнира в Токио. Това стана възможно, след като по-рано днес двамата спечелиха двубоите си.

 

Поставеният под номер 1 Надал бе на косъм от отпадане, като се нуждаеше от повече от 2 часа и половина, за да пречупи над Виктор Троицки (Сърбия). Рафа се наложи със 7-6 (4), 4-6, 7-6 (7) и гарантира мястото си на осми финал за годината.

 

Световният номер 1 спаси цели два мачбола срещу Троицки, преди да стигне до успеха.

 

"Бесен съм въпреки страхотния мач, който направих. И няма как да е друго, след като изтървах мачбол," коментира Троицки.

 

Негов съперник в японската столица ще бъде Гаел Монфис. Французинът, който все още търси първа титла за годината, се наложи с 6-3, 6-3 над чеха Радек Щепанек.

 

До момента Надал и Монфис са се изправяли общо 7 пъти, като Рафа има 6 успеха. Стряскаща е визитката им и спрямо отличията. Ако спечели в Токио, Монфис ще прибере трета титла в кариерата си, докато за Надал тя може да бъде под номер 43.

 

"Сервирам страхотно, а и ретурите ми се получават. Във Франция имаме играч, който е досущ като Щепанек - Микаел Лодра. Много пъти съм играл с него и затова знаех как да подходя," коментира Монфис.

 

Финалът на турнира е утре, а шампионът ще прибере чек на стойност $216 000.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини