Димитров на място от рекордно класиране



23-07-2012 00:00
Най-силният български тенисист Григор Димитров заема 53-о място в публикуваната днес световна ранглиста на АТР. Той изкачи осем позиции, в сравнение на предишната класация. При жените Цветана Пиронкова също регистрира сериозен прогрес.

Така Гришо остана много близо до рекордното си 52-о място в света, постигнато миналия август.

Отличното класиране на 21-годишния хасковлия се дължи на третия му полуфинал за сезона, записан в Гщаад, Швейцария. Там Димитров отстъпи с 6:7, 6:7 на бъдещия шампион Томас Белучи.

Тази седмица българинът заминава за Лондон, където ще се готви за Олимпийските игри. Жребият за тенис турнира се тегли на 26 юли по обяд.

Голям скок от 95 места записа Александър Лазов. Той премина 95 места до рекордното №804, с което става пети по сила български тенисист. Вчера 22-годишният тенисист игра финал на фючърс в Турция, но точки от него ще бъдат добавени в следващата ранглиста. Скокът му е от полуфинал на турнир в същата страна по-миналата седмица.

При дамите Цветана Пиронкова изкачи пет позиции до №57. Прогресът на първата ни ракета се дължи на четвъртфинала й на турнира в Бостад, Швеция. Цвети заминава за Лондон, където ще очаква както Григор жребия за втория си олимпийски турнир сред този в Пекин през 2008 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини