Гришо отпадна с два тайбрека



21-07-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров остана на косъм от исторически първи финал за българин на сингъл в турнир на АТР. Първата ни ракета отстъпи на полуфинала в Гщаад, Швейцария, на 60-ия в света Томас Белучи от Бразилия с 6:7(3), 6:7(5) след час и 55 минути игра. В първия сет 21-годишният хасковлия имаше сетпойнт.

В самото начало на сета двамата си размениха по един пробив, след което всеки печелеше своето подаване. В 12-ия гейм Григор стигна до сетбол, но бразилският левичар се спаси с добре насочен начален удар. Преди началото на тайбрека играта беше спряна за няколко минути заради дъжда. При подновяваването Димитров не беше пределно концентриран и набързо се стигна до 0:4 точки. При 1:6 хасковлията спаси два сетбола, но при третия топката му от бекхенд спря в мрежата.

Мачът отново беше спрян заради валежа веднага след това и бе подновен след около 45 минути. Белучи проби в стартовия гейм и на втория сет, но Гришо върна брейка за 2:2. При 4:4 първата ни ракета имаше точка за нов пробив, но не успя. Отново се стигна до дълъг 13-и гейм. И той не започна добре за българина и размяната на половините дойде при резултат 2:4 точки. Бразилецът дръпна с 6:2, но Димитров не се предаде и отрази три мачбола. При четвъртия за съжаление, прехвърлящия му удар излезе в аут.

За достигането до полуфиналите в Гщаад хасковлията си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е №61, и 18 460 евро. Гришо загуби и третия си двубой срещу Томас Белучи. Следващата изява на национала ни е на Олимпийските игри в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини