Димитров отново на полуфинал



20-07-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си и втори пореден на полуфинал на турнир на АТР. В Гщаад, Швейцария, на състезанието на клей той победи с лекота Лукаш Кубот от Полша с 6:3, 6:2.

Григор наложи волята си над поляка в първия сет. 21-годишният национал проби сервиса на съперника за 4:2. При 5:3 Димитров сервираше за спечелване на частта. Кубот стигна до точка за връщане на пробива, но българинът устоя, стигна до сетбол и спечели.

Първата ни ракета започна устремно втората част и дръпна с 4:0 с два пробива. В четвъртия гейм Григор затвърди с два последователни аса. При 5:2 Димитров подаваше за място на полуфинал. Той поведе с 40:0 и реализира втория мачбол.

С достигането до тази фаза хасковлията си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е №61, и 18 460 евро от наградния фонд. За класиране на исторически първи финал на българин в турнир на АТР Григор Димитров ще трябва да победи левичаря Томас Белучи. Бразилецът отстрани №5 в схемата в Гщаад Фелисиано Лопес от Испания с 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини