Вожняцки ще отмъщава на Звонарьова



09-10-2010 15:49 | Николай Драгиев

Двете най-постоянни тенисистки в последните месеци - Каролин Вожняцки и Вера Звонарьова намериха място на финал на China Open.

Така световната номер 1 Вожняцки ще може да отмъсти на рускинята, която я победи на полуфинал на US Open и я спря по пътя към мечтаната първа титла от Големия Шлем.

Втората поставена Вера Звонарьова надви Ли На с 6:3, 6:3 в полуфиналите.

"Ли На е страхотен играч и трябваше да играе пред собствена публика. Опитах да дам най-доброто от моята игра и да не гледам страничните фактори," обясни Звонарьова.

"Тя игра много рисковано днес и това доведе до много непредизвикани грешки. Знаех, че трябва да вкарвам в игра всяка една топка, за да имам шанс," допълни рускинята.

Каролин Вожняцки пък трябваше да измъкне труден първи сет срещу Шахар Пеер, но в крайна сметка затвори мача със 7:5, 6:2.

Датчанката поведе с 5:2, но Пеер се върна до 5:5 в първата част. След това обаче израелската състезателка взе само два гейма до края на срещата.

От пет мача между Вера и Каро, Звонарьова има три победи.

"Винаги е предизвикателство да играеш срещу нея. Аз обаче обичам предизвикателствата. US Open е в миналото. Утре ще бъде друг ден," коментира Вера, която ще бъде номер 3 от понеделник. Нейно рекордно постижение.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини