Квитова сдаде титлата в Лондон след загуба от Серина



03-07-2012 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Откритото първенство на Великобритания Петра Квитова отпадна на четвъртфиналите тази година. Чешката левичарка отстъпи на четирикратната победителка от Wimbledon Серина Уилямс с 3:6, 5:7 след малко по-малко от час и половина игра.

Американката взе първата част сравнително лесно. Във втората Квитова изравни играта, но допусна фатален пробив в 11-ия гейм, след което Серина сервира убедително за крайния успех.

Уилямс приключи с 27 печеливши удари (13 аса) при едва 10 непредизвикани грешки. При нейната съперничка съотношението беше 21 уинъра и 14 грешки.
Следващата съперница на Серина Уилямс ще бъде Виктория Азаренка, която надигра Тамира Пашек с 6:3, 7:6(4). Азаренка е една от двете тенисистки, които ще оглавят ранглистата в понеделник, след като стана ясно, че Мария Шарапова слиза от върха.

За да успее да се върне като №1 Вика трябва да се класира за финала в Лондон. Имаше вариант и по-рано да си осигури първото място. Това можеше да стане, ако другата с шансове за върха – Агнешка Радванска, беше загубила още на четвъртфинала срещу Мария Кириленко. Но полякинята запази интригата, като победи със 7:5, 4:6, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини