Федерер се върна от 0-2 сета срещу Бенето



30-06-2012 00:00 | Станко Димов
Шесткратният шампион от Откритото първенство на Великобритания Роджър Федерер се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем по трудния начин. Швейцарецът надигра Жюлиен Бенето от Франция след 4:6, 6:7(3), 6:2, 7:6(6), 6:1.

30-годишният Бенето изненада връстника си с мощни форхенди, прецизни бекхенди и отлична игра на мрежата. Французинът проби в деветия гейм на първия сет и го затвори. Във втория Федерер стартира с брейк, но той беше върнат и се стигна до тайбрек, в който надделя.

От този момент започна завръщането на рекордьора по титли от Големия шлем, който беше безкомпромисен в третия сет. В четвъртия се стигна до нов тайбрек. При 6:6 точки Бенето беше на две точки от спечелване на мача, но Федерер не му даде шанс. В петия имаше само един тенисист н корта.

„Боже мой, беше жестоко. Може би имах малко късмет, но се борих до самия край. В третия, четвъртия и петия сет се опитвах само да оцелея – в четвъртия беше много трудно. Жулиен игра великолепно. Когато губиш с 0-2 сета трябва да запазиш хладнокръвие, колкото и да е трудно”, призна Роджър. Следващият му опонент е белгиеца Ксавие Малис, който надигра в пет сета Фернандо Вердаско.

Защитаващият титлата си световен номер едно Новак Джокович също продължава. Сърбинът загуби сет, но се справи с чешкия ветеран Радек Щепанек с 4:6, 6:2, 6:2, 6:2. На осминафиналите Ноле се изправя срещу своя сънародник Виктор Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини