Шарапова: Пиронкова е в отлична форма



29-06-2012 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Мария Шарапова отговори на въпросите на руските медии след трудния успех над Цветана Пиронкова в Лондон със 7:6, 6:7, 6:0 в четвъртък.

- Мария, ако мачът не беше спрян в сряда, щеше ли да победиш в два сета?
Разбирахме, че не можем да доиграем срещата. Затова беше тежко, разбирайки че мачът ще продължи и следващия ден. Не знам с какъв резултат би свършил в два сета двубоят. Цветана имаше много възможности в първия сет, но успях да го взема и да поведа после с 3:1. Играта ми тръгна и естествено исках да приключа по-бързо.

- Поиска от супервайзъра да спре мача в началото на втория сет?
Не, аз само попитах още колко гейма можем да изиграем преди падането на мрака.

- И двата дни играта ти не вървеше в началото...
Цветана в сряда започна да играе на много високо ниво. Аз не че очаквах това, не не бях достатъчно активна. В четвъртък исках веднага да започна агресивно доиграването, но може би заради прекалено голямото желание стана точно обратното (смее се).

- Как ще обясниш провала във втория тайбрек – три поредни двойни грешки? Това психология ли е?
Не знам. Всеки тайбрек е различен. В първия играх добре, във втория не се получи. Главното е, че започнах третия сет настроена за моята характерна игра и ми потръгна както исках. Знаех, че за да спечеля трябва да играя на върха на възможностите си. Пиронкова сега се намира в отлична форма, умее да играе добре на трева, имаше доста възможности в мача. Имам солиден опит и знам какво да правя в такива заплетени ситуации и как да изляза от тях с успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини