Димитров се отказа заради неразположение



28-06-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Wimbledon във втория кръг. 21-годишният хасковлия се отказа поради неразположение при резултат 5:7, 1:4 срещу Маркос Багдатис от Кипър. Така завърши и българското участие в турнира от Големия шлем в Лондон.

Всеки от тенисистите печелеше подаването си до осмия гейм. Тогава Гришо проби и след това сервира за спечелване на частта при 5:3. Но Багдатис направи рибрейк на нула. Оттам кипърецът доби самочувствие и успя да направи обрат и да спечели сета.

Съперникът продължи да играе на високо ниво и постигна пробив за 2:1 гейма в следващата част. След това Григор повика физиотерапевт на корта заради общо неразположение, което изпитваше от известно време. Хасковлията изглеждаше зле, но намери мъжеството да продължи. След още два гейма състоянието му се влоши и Димитров се отказа.

Българинът си тръгва с 45 точки за световната ранглиста на АТР, където е №69 сега. През 2009 година юношеският тогава шампион от Wimbledon Григор Димитров не успя да довърши дебютния си мач при мъжете срещу Игор Куницин. Той бе принуден да се откаже заради проблеми с коленете при резултат 6:3, 0:6, 0:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини